Advocaat Bart V aangehouden

De politie heeft dinsdagavond advocaat Bart V. aangehouden. De 43-jarige raadsman, die een kantoor heeft aan de Sophiastraat in Breda, wordt verdacht van het handelen in vuurwapens en verdovende middelen. De strafrechtadvocaat is in het verleden al diverse keren geschorst geweest.
schorsing

In januari 2016 wordt Visser ook al eens aangehouden als verdachte vanwege ‘een aangifte in de relationele sfeer’. De arrestatie is in het kantoor van de advocaat, in het bijzijn van deken Emilie van Empel van de Orde van Advocaten.

Deze nieuwe verdenkingen alsmede het breed uitgemeten af te keuren gedrag van deze “advocaat” zijn een smet op het blazoen van de advocatuur. Dergelijke figuren horen niet in de advocatuur thuis, mochten de verdachtmakingen resulteren in een veroordeling dan zou meneer per direct van het tableau geschrapt moeten worden.

Helaas heeft iedere beroepsgroep zijn rotte appels, eerder werden Bram Moszkowicz en Dion Bartels al uit het ambt van advocaat gezet omdat ze dachten een loopje te kunnen nemen met de regels, met hun cliënten, met de deken. Ze verkeerde in de veronderstelling onaantastbaar te zijn, maar hoogmoed kwam ook hier voor de val.

Op dit moment is het nog niet bekend wie Visser bij zal staan in deze kwestie.
Ondanks dit inktzwarte bericht voor de advocatuur moeten we vooral niet vergeten dat het grootste deel van de Nederlandse advocaten zijn werk naar eer en geweten doet.

EERDERE BERICHTEN OVER DEZE ADVOCAAT
22-06-2017 Bredase advocaat Bart Visser weer geschorst
22-06-2017 Bredase advocaat geschorst; prutswerk, slechte geheimhouding en ‘relationeel incident’
04-08-2016 Bredase advocaat stond vriendin bij: geschorst!
02-08-2016 Bredase advocatuur schiet op geschorste collega Bart Visser : ‘tijd dat hij opdondert’
30-07-2016 Foutengala rond Bredase advocaat

Sebastiaan Beens