Een onvergetelijke ontmoeting

Beste onbekende,

Vandaag hebben wij elkaar ontmoet, en ontmoeting die mij nog wel even bij zal blijven.
Soms blijven ontmoetingen je bij omdat ze fijn waren en soms omdat ze diepe indruk op je hebben gemaakt. Dat kan in positieve zin maar ook in negatieve zin. In ons geval is helaas het negatieve van toepassing.

Op deze mooie vrijdag heb jij het namelijk nodig gevonden mij op een zeer grove wijze mijn iPhone 7 plus afhandig te maken. Gelukkig mocht ik nog wel de simkaart houden van je maar je ging er als Usain Bolt vandoor mij totaal verbouwereerd achterlatende. Want jij had wat je wilde, iets waarvoor je zelf niet wilde werken of waar je misschien zelf niet voor wilde sparen of misschien iets wat je niet durfde te vragen aan en dierbare. Misschien had je geen geld meer om te eten of te drinken, dat voelt klote die periode heb ik ook gehad in mijn leven, een moment dat je helemaal niets meer hebt en ja dat voelt heel erg naar en ja ook ik heb foute dingen gedaan in mijn leven en fouten gemaakt, maar je bereikt uiteindelijk meer met het gewoonweg vragen aan mensen of ze je willen helpen met dat wat je nodig denkt te hebben. Het zou je verbazen te zien hoe hulpvaardig de medemens soms kan zijn.

Helaas koos jij voor een andere weg en wat zal je het warm hebben gehad, in de brandende zon volledig in het zwart gekleed, een zwarte joggingbroek, een zwart shirt met korte mouwen en een opdruk van StarWars. Je gezicht heb ik ook goed kunnen zien, negroïde uiterlijk met kort haar eigenlijk was je Darth Vader in eigen persoon.

Uiteraard zo snel als het kon de politie benaderd die met 2 auto’s naar je op zoek zijn gegaan, helaas hebben ze je niet gevonden. Maar dat zal je niet verbazen, dit zal vast niet je eerste keer zijn en misschien ook niet je laatste keer, je zal wel ergens in de bosjes zijn gedoken of misschien snel een auto of en woning in van jezelf of een vriendje welke klaarstond.

Gelukkig maakt mijn telefoon iedere ochtend een back-up en vraagt de politie direct om gegevens van iCloud zodat ze de telefoon kunnen wissen en traceren maar na en aantal minuten was het signaal weg. Mijn foto’s heb je gelukkig niet, daarnaast is mijn telefoon standaard op een aantal manieren beveiligd dus je zal er niet veel aan hebben want de telefoon is nu ICloud Locked. In principe zal dat inhouden dat het toestel waardeloos is. Je probeert het wel want ik krijg al heel de middag sms’jes met de Apple-ID verificatiecode die jij nodig hebt, maar die krijg je niet. Al die moeite dus voor niets.

Mocht je toch iemand vinden die hem van je wilt overnemen dan hoop ik  dat je van het geld luiers en eten koopt voor je kind als je die hebt, dat je misschien iets gezonds koopt voor jezelf in plaats van drugs of drank, dan hoop ik dat je gewoonweg geen andere uitweg zag dan de handelingen die je einde van deze ochtend hebt uitgevoerd tegenover mij. Ik ben blij dat je geen geweld hebt gebruikt en ik hoop dat je zelf nooit dergelijke zaken hoeft mee te maken al weet ik uit ervaring en studie dat types zoals jij helaas vaak zelf te maken hebben met dreigementen en allerhande vervelende zaken.

Als ik je ooit tegenkom….ik zal je herkennen want dit vergeet ik niet zo snel maar wees niet bang, ik zal je niets doen. Ik hoop dat je een keer de verkeerde treft in die zin dat de Politie je wel op kan sporen, ik hoop dat je een rechter treft die mild is en niet alleen de gevangenis ziet als vergelding maar een rechter die ook iets wil doen aan het op de rit krijgen van je leven, die je in een project zet, die je laat begeleiden door de reclassering. Misschien vergeefse hoop maar dat gun ik je, net als dat ik iedereen het gun, ik gun je en normaal of redelijk normaal leven, net wat voor jou haalbaar is. Misschien is dit alles voor jou niet haalbaar en is dit je normale leven, dan is dat diep triest en dan hoop ik dat je en manier kan vinden om het vol te houden. Het lijkt me niet prettig.

Hoe het mij is zal je jezelf vast niet afvragen, ik ga het je toch vertellen; geschrokken.
Ik zit op dit moment in een dagbehandeling voor een huidziekte en heb daarnaast last van ernstige depressieve klachten, dit helpt natuurlijk niet maar ik laat me er niet klein door krijgen. Heb lieve mensen om me heen, vanmiddag een stuk gelopen, lekker geluncht en met dank aan de provider komt er morgen en splinternieuwe telefoon binnen. Van de telefoon lig ik dus niet (meer) wakker, de manier waarop je dit hebt gedaan wel, ik hoop dat je daarvoor nog eens ter verantwoording zal worden geroepen. In alle oprechtheid wens ik je het beste en ik hoop dat je op enig moment nog wat van je leven kan maken.


OPROEP
Mocht iemand een iPhone 7 plus 128GB JetBlack aangeboden krijgen of willen kopen met onderstaande gegevens dan verzoek ik je contact op te nemen middels het contactformulier. Voor de gouden tip die resulteert in aanhouding of terugkomst van de telefoon ligt een Bol.com cadeaubon van €50,- klaar.

Serienummer : F2QT2B9PHFYD
IMEI : 35 534508 106109 5
ad5ddef7

Sebastiaan Beens