Leen en de vieze homo’s

Enige tijd geleden schreef ik een blog over Adam Pakuszewski, nu hoor ik je denken “wie is dat?” dat wist ik ook niet maar hij schepte er genoegen in om onze kroonprinses openbaar te pesten met haar figuur, dit terwijl Adam zelf nou ook niet het toonbeeld is van een gezonde lifestyle. Dat moet hij helemaal zelf weten maar het pesten van een kind op het grote open riool welke Twitter heet dat viel bij mij heel erg verkeerd. Gelukkig was ik niet de enige die zijn opmerking ongepast vond en ik geloof dat hem dat ook vrij duidelijk is geworden.

Vandaag is de start van de Pride Amsterdam. Heel Amsterdam kleurt roze en overal ziet men regenboog vlaggen. De Pride draait om trots zijn op wie je bent, hoe je ook bent. Er is nadrukkelijk voor gekozen om het dit jaar geen Gay Pride meer te noemen omdat men het meer wil laten draaien om inhoud en meer mensen aan wil spreken.

Volgens Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam, herkennen veel mensen zich niet in het woord ‘gay’ in de naam van het jaarlijkse evenement. Vandaar dat de stichting de naam verandert, waardoor die nu ook aansluit bij de gelijknamige prides in onder meer Madrid, Londen en New York.

“We willen dat iedereen zich herkent in het programma,” zegt een woordvoerder van Pride Amsterdam tegen ANP. “Als je het over LHBTI hebt, hebben mensen soms geen idee waar het voor staat. En binnen al die letters heb je ook weer allemaal subgroepen. Wij zeggen nu, er is maar één letter belangrijk en dat is de ‘p’ van Pride. Want je mag trots zijn op wie je bent.” BRON: HET PAROOL

Vandaag bij de start liepen er duizenden mensen mee in de Pride Walk, een mooi evenement met een diepere laag, acceptatie, trots en discussie over de rechten van bepaalde groepen die lang niet overal vanzelfsprekend zijn. Ook in ons altijd zo tolerant gedachte Nederland zijn er helaas de nodige incidenten geweest tegen mensen met een andere seksualiteit dan de standaard geachte heteroseksualiteit. De verontwaardiging in de maatschappij is na een dergelijk incident niet van de lucht.

Tot mijn grote verbijstering zag ik een tweet van Leen Wisselaar, een pensionado die, zoals blijkt uit zijn foto’s, nogal dol is op een borrel. Nu neem ik aan dat een aantal van die borrels zojuist verkeerd zijn gevallen want Leen dacht dat het grappig was om deze tweet de wereld in de sturen :

Daarna kwamen er nog een aantal tweets waarschijnlijk omdat Leentje de kracht van sociale media had onderschat. Sociale media zijn namelijk soms best wel sociaal en mensen accepteren steeds minder asociaal bedrag zeker als het een onderwerp als de Pride betreft.
Leen kotst van “vieze homo’s” zoals hij het zelf zegt. Persoonlijk denk dat Leen teveel drankjes door elkaar neemt en dat het kotsen daardoor komt. Misschien is Leen jaloers omdat hij zelf niet uit durft te komen voor zijn gevoelens, misschien is Leen zoals ze dat in de Reguliers zouden zeggen een oude kastpoot.

Naar mijn mening is het diep triest dat een oudere medelander, die over het algemeen toch de mond vol hebben van respect en normen en waarden, dergelijke tweets de wereld in stuurt. Zelf geeft hij aan dat op de bal speelt en niet op de man…..men zou bijna zeggen “die ouderen van tegenwoordig”  Leen, neem nog een borrel en denk er nog eens goed over na. Hoe zou jij reageren als je een zoon zou hebben die van mannen zou houden, zou je er dan nog zo over denken? En hoe weet jij nou of het vies is, heb je ervaring, heb je een stille wens die niet uitkomt, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat je tweet triest is, een tweet van een oud zielig mannetje die geen idee heeft waar hij het over heeft.


29/7/2017 22:17 : Leen is niet blij met de negatieve reacties op zijn tweet;

Sebastiaan Beens