1

Adam Pakuszewski be nice or leave

Beste Adam Pakuszewski,

tweet Adam PakuszewskiWij kende elkaar niet tot gisteren, ik las je tweet en ik schrok ervan. Helaas heb je geen reactie gegeven op mijn bericht maar heb je me een blokkade gegeven op Twitter. Ook mijn bericht of je een weerwoord wilde geven heb je zonder enige reactie gelaten. Ik heb je aangegeven dat ik er misschien iets over zou schrijven, nou dat moment is daar.

Gisteren heb je het nodig gevonden tijdens de viering van koningsdag, waar jij je volgens mij goed vermaakte, deze schaamteloze tweet over kroonprinses Amalia de wereld in de sturen. Je vond het leuk om even je bagger te laten lopen in het schaamteloze riool van de sociale media.

Ik vraag me af of je jezelf er beter door bent gaan voelen, zo veilig op je telefoontje een puber van 13 te bestempelen als dik. En waarom? Omdat ze volgens jou een voorbeeld functie heeft, omdat obesitas een groot probleem is en mensen van adel een voorbeeld moeten geven? Of wilde je gewoon even een beter gevoel over jezelf omdat je misschien zelf niet zo gelukkig bent, omdat je misschien veel  gepest bent, omdat de dingen die je misschien heel graag zou willen zoals zanger worden niet lukken, want laten we eerlijk zijn; je auditie bij Idols is gesneuveld in de montagekamer nadat je zelf al had aangegeven dat je erin te zien zou zijn. Wat moet dat vervelend zijn geweest, en ook toen was het voor jou tranen met tuiten want wie dachten ze bij Idols wel niet dat ze waren, jij als groot talent kwam naar de auditie om te laten zien hoe goed je wel niet was, jij moest buiten in de kou staan wachten en iedereen weet toch dat dat funest is voor de stem. Nee, 1 van de grootste tv bedrijven van Nederland was niet in staat een dergelijke programma te monteren en om te gaan met talent.

In werkelijkheid ben je natuurlijk teleurgesteld dat je niet op TV bent gekomen, in werkelijkheid ben je zelf voor je deelname akkoord gegaan met allemaal regels die nu eenmaal komen kijken bij het maken van een TV programma. Iedereen in het vak weet 1 ding; TV maken is wachten! In werkelijkheid was je gewoon niet goed genoeg, in werkelijkheid lag het niet aan de TV makers maar aan jou, jij dacht dat je het wel even zou maken. Stel dat je ooit nog eens meedoet en mensen zien je tweet denk je dat het je erg populair zal maken?

De opmerkingen over jou uiterlijk zijn ook snel gemaakt, zeker als je het gaat hebben over obesitas, ik zal me er niet toe verlagen maar denk maar eens na wat het met jou zou doen als mensen negatief over je uiterlijk of capaciteiten zouden zijn als je auditie wel was uitgezonden. Heb jij zo’n dikke huid? Misschien wel maar een meisje van 13 jaar heeft dat niet, die is zich nog aan het ontwikkelen.

Als je straks gaat slapen kijk dan eens in de spiegel, denk eens na over wat je schreef……wat als iemand zo over jou dochter zou praten, misschien ooit over je vriendin, hoe zou jij het vinden als mensen naar over jou doen? Niet leuk toch? Dat doet pijn toch? Nou dan…….gisteren zag ik een intens lelijk mens, een volwassen man met een hekel aan onrecht maar die er genoegen in had om een 13 jarig meisje wat niet gekozen heeft voor een leven in de spotlights te bekritiseren en feitelijk online te pesten zonder dat ze iets terug kan doen.

Dus kom op naar die spiegel…………be nice or leave!


Onderstaand het bericht wat Adam schreef op de Facebook pagina van Idols.
Adam Pakuszewski over Idols

Sebastiaan Beens

One Comment

Comments are closed.