Dank voor berichten nav artikel in Trouw

Afgelopen dinsdag verscheen in dagblad Trouw het interview wat ik in april 2015 heb gegeven aan journaliste Janneke Juffermans over mijn zelfmoordpogingen in het verleden en de huidige angst die ik soms heb voor depressies. Het gesprek wat ik had met Janneke, wat ruim anderhalf uur duurde, is teruggebracht tot een mooi portret in combinatie met het verhaal van 2 andere ongekend sterke en dappere mensen. Mijn grootste motivatie om het interview te geven was het bespreekbaar maken van het onderwerp suïcide. Er rust een groot taboe op het praten hierover, net als het praten over depressies. Ik ben zeer selectief in het praten met de pers door allerhande zaken uit het verleden maar Janneke wist me te overtuigen van het doel van het interview en dat het op een integere manier zou verschijnen. Fotografe Mona van den Berg maakte indrukwekkende portretten die goed bij het verhaal paste.

Naar aanleiding van het artikel heb ik (en ook de anderen) veel berichten ontvangen via Facebook, LinkedIn en op straat. De reacties waren veelal positief en steunend. Veel mensen bleken het te herkennen en vonden het goed dat het bespreekbaar werd gemaakt.

Ik wil via deze weg iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om een berichtje te sturen of blijk te geven van zijn/haar respect. Ik heb er met warmte kennis van genomen.

Ik zal het artikel later op op mijn eigen site plaatsen.
UPDATE 7 juli 2015 : Het artikel is nu ook hier te lezen.

mediaweek

Sebastiaan Beens